Lokale ommetjes in Zevenaar en Overbetuwe
Of je nu fervent wandelaar bent of liever kleine ommetjes loopt, mensen zijn gewoontedieren. Daarom gaan we vaak naar plaatsen die we al kennen. Maar pas als je buiten de gebaande paden treedt, ontdek je nieuwe dingen. Bijvoorbeeld hoe prachtig je kunt wandelen door gebieden die niet zo voor de hand liggen. Trek daarom eens je stoute wandelschoenen aan en maak een tocht in Zevenaar en Overbetuwe!
Terug in de tijd
Aan prachtige natuur is er in Zevenaar en Overbetuwe geen gebrek, maar deze gebieden hebben ook een rijke geschiedenis, waardoor je tijdens het wandelen ook nog eens iets leert! Zo speelde Operatie Market Garden een grote rol in onder andere de gemeente Overbetuwe. Leer er meer over op onder andere de wandelroute De Polen van Driel die onderdeel is van het wandelnetwerk van Overbetuwe. Of beleef de historie en de dynamiek van het bewogen rivierlandschap van Spijk door Klompenpad Rijnweidepad te bewandelen.
Ontdek ook het fort in Pannerden; dit strategisch gelegen fort, op de splitsing van de Waal en het Pannerdensch Kanaal, was eeuwenlang schakelpunt in de verdediging van ons land. Verderop loopt een deel van de Romeinse noordgrens de Limes. De Liemerse knooppaden, onderdeel van het wandelnetwerk van de Liemers, brengen je er langs.
Kunst & cultuur
Is geschiedenis toch niet helemaal jouw ding en wil je liever iets cultureels ervaren? Ook dan hebben de wandelnetwerken veel te bieden. Loop bijvoorbeeld het Kunst & Parkenpad dat onderdeel is van het netwerk in de Liemers. Op deze route ontdek je groene parken en hedendaagse kunstobjecten in en rondom Zevenaar. Het pad is gemarkeerd met groene pijlen. Of wandel de tweedelige themawandeling KleiGoed. Deze route bestaat uit twee lussen, gemarkeerd met blauwe en zwarte pijlen. Onderweg leer je over kleiwinning en de steen- en pannenindustrie in Druten.
Je eigen route plannen
Alle routes die deel uitmaken van de nieuwe wandelnetwerken, zijn voorzien van eenvoudig te volgen, gekleurde pijlen. Deze zijn ook voor mensen die kleurenblind zijn goed te onderscheiden. Erg praktisch, want zo kan alle aandacht uit naar de omgeving en ontdekt iedereen moeiteloos nieuwe plekjes!
Wil je liever je eigen wandelroute uitstippelen op het netwerk? Maak dan slim gebruik van de keuzepunten. Op de keuzepunten komen verschillende routes samen, zo kun je bij elk keuzepunt je wandelroute vervolgen of overstappen op een andere. Wil je een stuk bij je route aanplakken? Of neem je liever een kortere weg? Volg dan vanaf een keuzepunt naar keuze de kleur van je nieuwe route. De online wandelrouteplanner en (gedrukte) wandelkaarten maken het plannen nog eenvoudiger!